مناطق حفاظت شده کرمان

مهروئیه

در مهروئیه استان کرمان منطقه حفاظت شده مهروئیه قرار گرفته است، که پوشش آن شامل كهورك، كهور، كنار، ‌، قيچ اسكنبيل و پستانداران منطقه مثل جيرفتي، دراج، هوبره،‌ قمري، بلبل خرما،‌ ‌ سبز قباي هندي، هدهد،‌ چكاوك ،‌ شهدخوار، و انواع پرندگان شكاري میباشد.

پرندگانی همچون دراج , جیرفتی , تیهو , کبوتر چاهی , انواع سسک درختی , دارکوب , میوه خور , دم جنبانک , هدهد , گنجشک , بلبل , بلدرچین , دیدومک , سبزقبا , چکاوک کاکلی , سهره جنگلی , باقرقره , سنگ چشم , یا کریم , چاخ لق , هوبره , کبوتر جنگلی , مرغابی , شاهین , زنبورخوار , حواصیل , پرستو را میتوان نام برد.

شکارگاه گودغول

این منطقه در غرب کویر نمک سیرجان در ۴۰ کیلومتری غرب شهر سیرجان و در حاشیه شمالی منطقه حفاظت شده ، بهرام گور( استان فارس ) قرار گرفته است. است . در داخل منطقه آبشخورهایی به صورت طبیعی وجود دارد مانند چشمه چک چک، لیس آب و چاه پت میباشد.

منطقه دارای کل و بز ، گرگ و روباه ،قوچ و میش، و جبیرمیباشد در این منطقه کبک و تیهو فراوان دیده می شود و پرندگانی مانند عقاب طلایی ، شاهین ، سارگپه پا بلند ،دلیجه، کبوتر چاهی ،کوکر شکم سییاه ،چکاوک محلی ،زاغ بور و هوبره زندگی میکنند که حیات جانوری این منطقه میباشد.

پوشش گیاهی منطقه حفاظت شده گود غول سیرجان در بیشتر بخشهای آن خصوصاً کم شیب سر دشتی و نیز قسمت بیشتر نواحی کوهستانی را گیاه درمنهبه صورت یک گونه غالب تشکیل داده است که به همراه آن گیاه قیچ نیز با پوشش کم یا زیاد دیده می شود درختچه قوسک نیز بهصورت نسبتاً پر تراکم رشد کرده است . در این منطقه درختچه کهکم و بنه هم مشاهده میشود.

گیاهان مرتعی که بیش از سایر گونه های گیاهی در این منطقه دیده میشود شامل درمنه، آنغوزه ،قیچ، کل قیچ، شور، آویشن و انواع گیاهان علفی و دارویی دیگر و گیاهان درختی و درختچه ای شامل درختچه قوسک که به صورت نسبتا پرتراکم روئیده و گونه های کهکم ، بنه ، بادام کوهی، تنگرس،هوم ، جنگلهای بنه ، بادام و تگرس که در بین درختان و درختچه ها نمود بیشتری داشته و زیبایی خاصی به منطقه داده است.

منطقه حفاظت شده بحر آسمان

در منطقه حفاظت شده بحر آسمان کرمان منطقه دارای اقلیم سرد و خشک میباشد و در زمستانها بخش های زیادی از آن پوشپیده از برف میشود. به واسطه شرایط آب و هوایی خاص در فصول گرم سال از مهمترین ویژگی های جلب توریسم به منطقه می باشد.

منطقه بحرآسمان مجموعه ای کوهستانی است که به همراه کوه های بارز طولانی‌ترین و مرتفع ترین رشته کوه جنوب شرقی کشور را ایجاد کرده است. در واقع این کوهستان مثل بسیاری از کوهستانهای قرار گرفته در مجموعه فلات مرکزی تنها یکسری کوه پراکنده نیست و رشته کوهی مرتفع میباشد که و از نظر اقلیمی هیچ رابطه ای با مناطق دشتی اطراف خود ندارد.

ارتفاعات این کوهستان که در جنوب شرقی شهر کرمان قرار گرفته اند و در نزدیکی کوهستانهای هزار و جوپار واقع شده است. زمستانهای بسیار سردی دارد که همراه با بارش برف میباشد و این برف در ارتفاعات تا مدتها باقی می ماند. ارتفاعات بحرآسمان در بخش جنوبی با قرار گرفتن در حوزه آبریز هلیل رود و جازموریان نهایتاً به مناطق دشتی با ارتفاع 600 تا 1200 متر پایان میابد که از آب و هوای بسیار گرمی و تا حدودی مرطوب برخوردار است.

پوشش گیاهی این منطقه گیاهان یکساله و چند ساله میباشدکه این منطقه را پوشش میدهد مثل انار شيطان ، خرزهره ، انجير وحشي ، زيتون وحشي

گونه های جانوری این منطقه مثل خرس سیه و لک لک سیاه میباشد.

در حاشيه شمالي منطقه امامزاده سلطان سيد احمد قار گرفته است كه در بين مردمان منطقه از جايگاه ويژه اي برخوردار مي باشد.

جاذبه های طبیعی که در این منطقه قرار دارد شامل آبشار گلم دختركش،‌ غار نيشر( زيستگاه خرس سياه)، رودخانه هاي دائمي همچون هليل میباشد، توپوگرافي منحصر به فرد كه منجر به پيدايش انواع چشم اندازها گرديده است.

منطقه حفاظت شده کوه جوپار

در استان کرمان منطقه حفاظت شده ایی به نام منطقه کوه جوپار قرار گرفته است که وسعت آن 83386 هکتار میباشد.

با قرار گرفتن کوه جوپار در مرکز این منطقه ،مناطق دشتی در جنوب غربی و غرب منطقه می باشد و به دلیل داشتن پوشش جنگلی و مرتعی انبوه یکی از بهترین مناطق بکر و مستعد استان کرمان بحساب می آید. ارتفاعات بلند و صخره ای منطقه، زیستگاه مناسبی برای کل و بز وحشی و سایر حیوانات که در ارتفاع زندگی میکنند است و ارتفاعات کمتر و همچنین مناطق دشتی و تپه ماهورها، زیستگاه بسیار مستعدی برای قوچ و میش، آهو و سایر حیوانات می باشد.

منابع آبی منطقه حفاظت شده کوه جوپار عبارتند از: چشمه نیو، چشمه حسین آباد، چشمه خنگستون، چشمه برنجی، چشمه بیدو، چشمه ترجگون، چشمه زارچو، چشمه بیدستون، چشمه سه شاخ، آب جاری ارتفاعات سه شاخ، قنات قلندری و قنات محمدآباد میباشد.

پوشش گیاهی این منطقه از نوع بوته ای (گیاهان یکساله)، درختچه ای و درختی میباشد. که بطور متوسط پوشش جنگلی و گیاهی منطقه بین ۳۵ تا ۵۰ درصد تخمین زده می شود. گیاهان یکساله و داروئی نظیر آلاله، آویشن، درمنه و گیاهان درختچه ای و درختی نظیر افدرا (هوم)، کهکم، پسته وحشی (بنه)، تربیت، تنگس، قیچ، ارچن، بید، بادام وحشی می باشند.

گونه های گیاهی منطقه حفاظت شده کوه جوپار عبارتند از: درمنه، بادام کوهی، افدرا، تربیت، پسته وحشی، کهکم، تنگس، قیچ، آلاله، آویشن، درمنه، بومادران، زیره سیاه، گون میباشد.

گونه های شاخص جانوری این منطقه بدلیل داشتن زیستگاههای متنوع (کوهستانی و دشتی) از تنوع حیات وحش بسیار خوبی برخوردار است.

از حیوانات حیات وحش منطقه می توان:کل و بز، قوچ و میش، شغال، آهو، گرگ، روباه و … را نام برد.

از پرندگان منطقه می توان : کبک، تیهو، انواع کوکر، عقاب طلائی، کبوتر وحشی، سارگپه و … را نام برد.

منطقه حفاظت شده کوه جوپار در جنوب شهر کرمان قرار گرفته است که از شمال به شهرهای ماهان و جوپار، از غرب به روستای بهرامجرد و از جنوب غربی به راه آهن کرمان بم منتهی می شود.

مناطق حفاظت شده کرمان،تور کرمان،شاهین پرواز

نویسنده : گروه تحقیق و توسعه شاهین پرواز 1396/2/12

ثبت دیدگاه

کد امنیتی

نظرات کاربران