موزهای کرمان
باغ موزه هرندی
در استان کرمان عمارتی از زمان قاجار بنا شده است که تمام ویژگی های یک عمارت ایرانی را دارد؛باغ شامل ساختمان بیرونی و درونی ، بهارخواب، اتاق های مستخدمین ، درختان میوه ، اصطبل میباشد.
که امروزه باغ به موزه تبدیل شده است و به همین دلیل تغییراتی در آن به وجود آمده است مثل تخريب اصطبل و انبارها ، تبديل آشپزخانه به ساختمان اداري اشاره كرد ، و نام آن باغ موزه هرندی میباشد.
یکی از دیدنی های باغ موزه هرندی اتومبیلی که عنوان میشود رضاخان در زمان حضورش در کرمان از آن استفاده میکرده است پس از بازسازی در این باغ در معرض دید عموم قرار گرفته است.
باغ موزه دو طبقه میباشد که حال حاضر طبقهی همکف ساختمان موجود در آن بهعنوان موزهی سازهای سنتی و طبقهی اول آن بهعنوان موزهی باستانشناسی مورد بازدید علاقهمندان قرار میگیرد.
در قسمت موزه باستان شناسی باغ موزه هرندی اشیاء سفالی، مهرههای سنگی و درفش فلزی از جمله اشیایی است که مربوط به هزاره سوم و چهارم قبل از میلاد میباشد و در قسمت ساز های سنتی که درسال 1381 افتتاح شده است ؛سازهایی از قبیل قیچک، سنتور، قانون، رباب و عود در معرز تماشای علاقه مندان قرار گرفته است.
باغ موزه هرندی کرمان در تاریخ ۱۸ آذر ۱۳۵۴ با شمارهثبت ۱۱۷۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آدرس باغ موزه هرندی : کرمان ، خیابان فردوسی
http://miras.kr.ir/
موزه ارتش کرمان
در سال 1388 در کرمان بنایی تاریخی که مربوط به بیش از 100 سال پیش است ،در قدیم این ساختمان باشگاه ارتش بوده است.
که با همکاری و مشارکت سایر دستگاه ها با اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان موزه ارتش کرمان طراحی و به مرحله اجرا رسید.
موزه ارتش دارای 4000 تجهیزات نظامی از زمان قاجاریه میباشد که از زاهدان، تهران، اهواز و گرگان جمع شدهاند و50 قطعه عکس از رهبر انقلاب در زمان جنگ، 50 قطعه عکس از تجاوز رژیم عراق در سال 1358، اسنادی از شهادت مردم کرمان ، وصیتنامهها و آثار باقیمانده از شهیدان، 2 تابلوی نفیس با بیش از 100 سال قدمت در این موزه به نمایش گذاشته شده است.
موزه سکه کرمان
در استان کرمان مجموعه ایی به نام گنج علی خان واقع شده است که داخل این مجموعه موزه ( ضرابخانه) که حدود چهارصد سال قدمت دارد یکی از عناصر مجموعه گنجعلی خان کرمان میباشد؛. نقشه این ساختمان به شکل مربع میباشد که از یک گنبد مرکزی و چهار طاق نمای کم عمق تشکیل شده است که چهار اتاق در چهار گوشه آن وجود دارد.
نقشه مجموعه گنج علی خان به شکل مربع است که از یک گنبد مرکزی و چهار طاق نمای کم عمق ساخته شده است که چهار اتاق در چهار گوشه آن قرار گرفته است.
در وسط مجموعه گنجعلی خان گنبد آن قرا گرفته است و انعکاس نور ملایمی که از کلاه فرنگی به درون آب حوض زیرآن میتابد روشنایی ملایمی به همراه تنوع در فرم، فضا و معماری ساختمان ایجاد میکند؛ در زمان باز سازی این بنا، مقداری سکه و ابزارآلات و قطعات فلزی مربوط به ضرب سکه در این مکان یافت شده است که نمایانگر کاربری این مکان به عنوان ضرابخانه در زمان صفویه میباشد.
از سال هزار و سیصد و هفتاد همزمان با برگزاری مراسم بزرگداشت خواجوی کرمان ، این مکان به عنوان موزه سکه مورد استفاده قرار گرفته است. در این موزه مسکوکات متعلق به دورانهای مختلف تاریخی مانند ساسانی، عباسی، اشکانی، اموی ، قاجاری و پهلوی به اطلاعات آنها قرار گرفته است که بازدیدکنندگان میتوانند از آنها دیدن نمایند.
موزه مردم شناسی زرتشتیان
در استان کرمان موزه مردم شناسی زرتشتیان قرار دارد که تنها موزه زرتشتیان جهان است که داخل مجموعه آتشکده زرتشتیان شهر کرمان قرار دارد. اين ساختمان در دو طبقه به شکل دايره مي باشد که در وسط آن ستون هاي بلند مي باشد و طبقه دوم مشرف به طبقه اول است.
قسمتی از موزه زرتشتیان کرمان به انواع روغن سوز، آتشدان، پیه سوز و چراغ لاله را اختصاص داده شده است. لباسهای زنانهای با دیرینگی ۵۰ تا ۱۵۰ سال و پیشینه ای که در اسناد هخامنشی تا ساسانی دیده می شود، گویای پوشش زنان زرتشتی است. مخنا، لچک، چارقد، کت، پیراهن و شلوار گلدوزی شده از انواع لباسهای زنانهای است که در موزه زرتشتیان نگهداری میشود.
آتشکده کرمان و موزه مردمشناسی زرتشتیان، در روزهای نوروز از پربازدیدکنندهترین مکانهای گردشگری کرمان به حساب می آید.
: میدان مشتاقیه- خیابان زریسف (شهدا)- خیابان برزو آمیغی- دست راست اولین کوچه
موزه مطبوعات
در کرمان همزمان با روز خبرنگار در سال 1384 ساختمانی که متعلق به دوران قاجار است افتتاح شد،. این موزه با پشتوانهی یکصد ساله روزنامهنگاری کرمان تنها موزه مطبوعات کشورایران میباشد که در آن میتوان عمق راه پیموده شده مطبوعات محلی کرمان در یک قرن اخیر را به وضوح تماشا کرد.
در ساختمان موزه مطبوعات دو نفر از شخصیتهای برجسته کرمان نیز به دفن شده اند. سید علوی و ناظمالاسلام کرمان که اولی از سادات مورد احترام مردم بود و دومی نیز از روزنامهنگاران، مولفان و مشروطهخواهان نامی ایران میباشد. سید علوی عارفی بود که در زمان قاجار در همین بنا به تدریس علوم دینی و موعظه مردم شهر میپرداخت که برای وی احترام زیادی قائل بودند، در زمان هجوم آغامحمد خان قاجار به کرمان که آن فجایع را به بار آورد، وقتی به این نقطه کرمان رسید، سید علوی با قرآن و شمشیر جلوی قشون او ایستاد.
آثاری که در این موزه به نمایش گذاشته شده است میتوان به یک دوربینهای عکاسی، دستگاه چاپ سنگی 90 ساله، آرشیو روزنامههایی که در یکصد سال اخیر منتشر میشدهاند، عکسهای قلمدانها، عصای بعضی از روزنامهنگاران، ادوات چاپ و یک عدد قرآن خطی 200 ساله در موزه مطبوعات جلوههایی از یکصد سال روزنامهنگاری کرمان است.
ثبت دیدگاه